اسپیندل موتور

اسپيندل موتور ها نوع خاصي از موتورهاي AC پرسرعت (High speed) هستند كه به وسيله درايوهاي فركانس بالا که به اینورترها معروفند كنترل مي شوند و بيشتر در صنعتCNC سازي  براي عمليات حكاكي ، برش مورد استفاده قرار مي گيرند .

 

اسپيندل موتور ها از لحاظ نوع تعویض ابزار به دو دسته اصلي (دستي و اتوماتيك) دسته بندي می شوند ، در نوع اتوماتيك عمليات تعويض ابزار به صورت خودكار انجام مي گيرد .

اين نوع موتورها از نظر نوع تهويه و خنك شوندگي به دو نوع هوا خنك     (Air cooling) و آب خنك (Water cooling) تقسيم مي شوند ،كه در سيستم هاي آب خنك عمليات براده برداری بسيار روانتر و كم صدا تر صورت مي گيرد و بيشتر در اجسام سخت مانند سنگها و فلزات مورد استفاده قرار مي گيرند. ضمناً بلبرينگهاي مورد استفاده در اين موتورها از يك نوع خاص بوده تا توانايي تحمل دورهاي بالا را داشته باشند.

تفاوت این موتورها و موتورهای معمولی در چند چیز است . اولین و مهمترین آن بلبرینگ های ابتدا و انتهای موتور می باشد . این بلبرینگ ها باید دور بالا باشد و توان حرکت در دورهای 18000 دور بردقیقه و بالاتر را داشته باشند .

برای این منظور بلبرینگ های سری 6000 یا سری 7000 داخل فیبر یا سری 7000 سرامیکی مناسب میباشند.

جهت خنک کردن این موتورها از 3 روش استفاده می شود . در روش اول مانند موتورهای سنکرون از پروانه در انتهای موتور استفاده شده و سیستم هوا خنک می باشد . اما از آنجائیکه دور موتور بسیار بالا می باشد پره های پروانه کوچک می باشد و به گونه ای طراحی شده که جریان هوای مورد نیاز خنک کردن از کنار موتور را تامین می کند .روش دوم نیز که آن هم سیستم هوا خنک می باشد از فشار باد بهره گیری شده است . به این صورت که باد ، با فشار به بلبرینگ های موتور برخورد می کند و آن را خنک می نماید .
در روش سوم جریان آب درون پوسته موتور گردش داشته و موجب خنک کردن پوسته موتور می شود .

این موتورها با تغییر فرکانس تغییر دور می دهند و برای این کار یک اینورتر مورد نیاز است . در صورتیکه فرکانس به 300 هرتز برسد ، یعنی 6 برابر فرکانس برق شهر ، دور موتور 6 برابر دور نامی موتور شده و خروجی 18000 دور بر دقیقه به دست می آید. البته این فرکانس و دور برای یک موتور دوقطبی است. برای اسپیندل موتورهای چهار قطبی با فرکانس 300 هرتز به خروجی 9000 دور بر دقیقه میرسیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *